Volledige make-over indoor cycling zaal Fitnesscamp Westerwald:

Bezettingsgraad stijgt naar 85%

Fitnesscamp Westerwald is een dynamische fitnessclub uit het middensegment en gevestigd in Westerwald (Duitsland). Eigenaren Jochen en Alexandra Martin hebben altijd een neus gehad voor het aantrekken van nieuwe leden. Maar toen de club investeerde in een volledig vernieuwde indoor cycling studio, konden zij ook niet voorspellen dat er zoveel nieuwe leden op af kwamen. HDD GROUP/Studion sprak met clubeigenaren Jochen en Alexandra Martin.

Jochen Martin: “Fitnesscamp Westerwald is gelegen in een niet-stedelijk gebied. Dit betekent dat we zeer strategisch moeten zijn in hoe we investeren, omdat we ervoor moeten zorgen dat het een brede aantrekkingskracht heeft en een groot Return on Investment potentieel heeft, zodat we de investering kunnen terugverdienen. Indoor cycling is booming en biedt veel mogelijkheden. Daarom hebben we onlangs geïnvesteerd in een grote transformatie van onze cycling studio, met onder andere een aantrekkelijk design en audio-visuele systemen van topkwaliteit. Studion heeft ons hierbij ondersteund vanaf de eerste 3D-tekeningen, tot aan de uitvoering van wall design, audio & visueel en verlichting. Onze jarenlange ervaring op het gebied van indoor cycling heeft ons doen besluiten om voor de BODY BIKE SMART + te kiezen. We waren overtuigd van de kwaliteit van de fietsen, de duurzaamheid, de moderne technologie – inclusief de BODY BIKE app – en de gebruiksvriendelijkheid.”

Alexandra Martin: “De indoor cycling lessen zitten in de lift en zijn vrijwel altijd volgeboekt. Op dit moment hebben we geen reserveringssysteem; als de cycling lessen volgeboekt zijn, kiezen leden in plaats van een cycling les voor een groepsfitness les. Er is dus ook een toename in de deelnemersaantallen van de groepsfitness lessen. Indoor cycling is een goed instapprogramma voor nieuwe leden; de choreografie is vrij eenvoudig. Het is een effectieve manier om beginners kennis te laten maken met groepsfitness en hun zelfvertrouwen te vergroten. Hierdoor is de kans groter dat ze langer lid blijven.”

Cycling studio voor de verbouwing:
De vernieuwde cycling studio:

Hoe trekken jullie nieuwe doelgroepen aan voor de cycling studio?

Jochen Martin: “We organiseren trainingen van 6 tot 8 weken voor cycling liefhebbers die geen lid van onze club zijn. In deze training combineren we voedingsadvies met training om de fietsprestaties te verbeteren. We hebben nu ook 10 voetbalteams die op maat gemaakte indoor cycling workouts volgen, als onderdeel van hun trainingsschema. Dit zorgt voor extra inkomsten voor onze club. Instructeurs geven deze lessen erg graag, omdat ze deelnemers tot het uiterste willen pushen.”

“Daarnaast werken we samen met scholen om jonge mensen – onze klanten van de toekomst – de mogelijkheid te bieden om buiten de spitsuren naar de club te komen en actief te zijn. Ook bieden we wellnesspakketten aan van 8 tot 10 weken aan bedrijven. We krijgen dus veel nieuwe gezichten binnen, waardoor we extra inkomsten genereren. Veel deelnemers aan deze trainingen schakelen ook over naar volwaardige lidmaatschappen.”

 

Wil je meer informatie over een optimale inrichting van je indoor cycling studio? Neem dan gerust contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of stuur een e-mail aan info@studion.nl.

Left Menu Icon