Functioneel trainen

Functioneel trainen is een unieke combinatie van uithoudingsvermogen, stabiliteit, kracht, snelheid en flexibiliteit. Bij een functionele training staat het centraal dat de oefeningen gericht zijn op iemand zijn levensstijl en de sport die hij/zij beoefent.

Bij Studion leveren we totaaloplossingen voor de inrichting van jouw sportschool waarbij maatwerk centraal staat.

Projecten

Casenaam in te vullen

Producten

Productnamen in te vullen
Functioneel trainen:

Een populaire manier om je groepslessen in te richten

Het doel bij functioneel trainen is voor iedereen verschillend. Bij functioneel trainen wordt er gefocust op samengestelde bewegingen en worden er dus verschillende spiergroepen en gewrichten aangesproken. De volgende punten staan centraal:

  • Korte training
  • Hoge intensiteit
  • Hele lichaam trainen
  • Verbetering van kracht en conditie

Om fit en in balans te blijven zijn er oefeningen die ons daarbij helpen, waaronder squats, lunges, duwen/trekken en buigen/strekken. Natuurlijk kun je daarbij werken met allerlei verschillende materialen. Maak bijvoorbeeld gebruik van matten, kettlebells, ropes, elastieken of balansballen.

Check ook eens hoe je functioneel trainen nog leuker kan maken met de Plyo Soft Box!

Het leuke van functioneel trainen is dat het op verschillende niveaus mogelijk is. Jouw groepslessen kunnen dus voor een zeer brede doelgroep ingezet worden. Met een functionele training maak je het voor jouw clubleden weer spannend en uitdagend.

Wij bieden unieke oplossingen om jouw groepslessen op het gebied van functioneel trainen te verbeteren. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Studion helpt jou bij je functionele training

Ons doel is het succesvol maken van fitness professionals. Wij helpen personal trainingstudio’s, sportscholen en fitnesscentra met de inrichting van diverse training area’s. Een sportschool inrichten met bijvoorbeeld een functionele trainingsruimte of indoor cycling area: dat is waar we jou bij helpen.

Met een diversiteit aan topmerken binnen ons productassortiment is er altijd een oplossing op maat mogelijk. Ook voor het bestellen van verschillende fitnessmaterialen kun je bij ons terecht in de webshop. Bij ons kun je terecht om je perfecte functionele training in te richten.

Benieuwd hoe functioneel trainen ingezet kan worden in jouw club? Wij brengen de mogelijkheden graag voor je in kaart.
 

Making fitness professionals successful

Fitness studio op maat

Sparren over een fitnessoplossing voor u op maat?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.
Zonder verplichtingen

Persoonlijk kennismaken

Sparren over een fitnessoplossing voor u op maat?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.
Zonder verplichtingen

Left Menu Icon